Monday, January 12, 2015

СЕЗОНИТЕ В ТВОРЧЕСТВОТО НА ХУДОЖНИКА СИМЕОН ХАЛАЧЕВ


На 20 януари в галерия "Сезони" открива изложба – живопис художникът Симеон Халачев. Седмата самостоятелна експозиция на автора носи заглавието "Сезони" не само заради името на престижната софийска галерия, а и за да може зрителят да фокусира вниманието си върху това, което най-много вдъхновява Симеон, а именно красотата и уникалния начин, по който се изменя природата при смяната на годишните времена.

Симеон Халачев, Пейзаж
  С характерния за него стил повлиян от импресионизма новата експозиция представя на публиката поредица от нови непоказвани досега творби, отличаващи се с ярки цветови комбинации и многопластова живопис. С умелото пресъздаване на изменящия се природен пейзаж и търсенето на определени пасторални мотиви - високи небеса, игра на светлината, състояния на преход между сезоните авторът успява да предаде на зрителя усещане за пълнота, пространство и пъстрота на емоциите.
Симеон Халачев, Пейзаж

Симеон Халачев, Пейзаж

Симеон Халачев, Пейзаж
 Симеон Халачев е  български артист, които живее и твори вдъхновен от всекидневието на заобикалящия го свят.
  Роден през 1977 г, той израства в семейство на художници, което предопределя и неговия жизнен път. Внук на проф. Симеон Халачев, талантът му се разгръща в НХГ „Илия Петров“, а по-късно в Национална Художествена Академия, където завършва с отличен успех своята магистърска степен в специалност „Плакат“. Живописта и графиката са двете области, които най-много го привличат. Има множество участия в общи изложби и конкурси в страната и чужбина. Печели първа награда за графика на Paul Weber Museum и награда от ежегодния конкурс за малкоформатна живопис в Япония. Особен успех авторът бележи със самостоятелните си изложби във Френския културен институт /графика/, галерия НАВА, галерия Агора /живопис/, галерия ТЕА – изложба графика със заглавие „Алиса в страната на чудесата“ и галерия Артамонцев - изложба живопис със заглавие „Извън сезона“.
Симеон Халачев, Пейзаж
Симеон Халачев е художник, който не се задоволява с външната, чисто естетическа страна на изкуството. Работи много над композиционните и декоративни страни на творбата, извежда ги до съвършенство, за да създаде идеалната основа за интелектуалната и духовна игра на образите в своите картини.
Симеон Халачев, Пейзаж

Симеон Халачев, Пейзаж

Симеон Халачев, Пейзаж
Избраните произведения и още произведения от изложбата могат да бъдат видяни в галерия "Сезони" от 20 януари 2015 г.

No comments:

Post a Comment