Thursday, December 18, 2014

Празнични акценти от изложбата "ГРАФИКА МАЛЪК ФОРМАТ" в галерия "Сезони"

За пореден път в навечерието на Коледа галерия „Сезони” е готова да Ви пренесе в приказния свят на изкуството...Изложбата  "Графика малък формат", от 17 декември до 15 януари 2015 г., в галерия "Сезони" включва над 160 графични произведения,  дело на 35 съвременни български автори. По традиция освен утвърдени имена, изложбата е платформа, презентираща  млади артисти, включително и такива, за които е творчески дебют.


част от изложбата
Стефан Марков – почетно участие
Национална изложба „ГРАФИКА МАЛЪК ФОРМАТ” отдава почит на големия български график Сефан Марков, представен с някои от своите емблематични произведения. Един от знаковите автори в съвременното ни графично изкуство Стефан Марков е определян като връзката между традиция и новаторство от съвременно гледище.


Стефан Марков, "Зограф", литография 390лв

Стефан Марков, "Рак", литография 390лв
Омана Кацарска р. 1994 г.– най-млад автор
Омана Кацарска е най-младият автор в изложбата, тя още е студент в Националната Художествена Академия, но вече има големи постижения в графичното изкуство. Тя е носител на награда за млад автор от предишното издание на изложбата. Омана преоткрива всичко около себе си. Умее да „играе” с реалност и въображение, така както борави с разнообразния инструментариум на художника.


Омана Кацарска, "Сложни мисли", суха игла 200лв
Румен Илиев
Румен Илиев е млад автор, който работи в областта на графиката. В галерия „Сезони” той представя уникалната чувствителност на произведенията си, особено светоусещане и постига ярка цветност и светлина в графичните отпечатъци.


Румен Илиев, "Ръцете" литография 80лв

Милен Личков
Милен Личков е друг млад автор, който налага своя стил в една традиционна техника за графиката, като офорта, с теми взети от християнското изуство – „Рождество Христово” е заглавието на една от графиките, които могат да бъдат видяни в изложбата. В свойте работи Милен Личков се стреми да предаде богатсвото от чуства, с които са наситени човешките взаимоотношения.


Милен Личков, "Рождество Христово", офорт 80лв

Димитър Каратонев
Димитър Каратонев е от младото поколение художници, които работят активно в областта на графиката. През 2005 година завършва Великотърновския университет - магистър на изящните изкуства,специалност графика и вече има няколко самостоятелни изложби и награди.


Димитър Каратонев, "Щъркели", офорт, акватинта 150лв

Славчо Славчев
Славчо Славчев  е интересен и вече утвърден художник, носител на множество награди за карикатура и графика. Славчев живее и работи в Пазарджик. Той е член на  дружеството на пазарджишките художници и 3 мандата негов председател. Графикът създава специална връзка с любителя на изкуството, защото в произведенията му зрителят среща интересни смесици от изразни средства, техники, детайли и настроения.


Славчо Славов, "Врабец", смесена техника 260лв

Избраните произведения и още произведения от изложбата могат да бъдат видяни в галерия "Сезони" до 15 януари 2015г.

No comments:

Post a Comment