Wednesday, March 4, 2015

Галерия „Сезони” представя изложба живопис на Бисера Вълева, озаглавена „СЛЕДСЕЗОН”Бисера Вълева
След яркото лято, между спокойната есен, преди категоричната зима е следсезонът. Следсезонът на нашите емоции... следсезонът, който започва след очакванията и несбъдванията им. Той е времето за равносметка или констатация на отминаването.
         Това са парчетата плаж, пустите градини, успокоените дворове, гларусово око към брега, мъглата от емоции със скритото слънце на желанията. Понякога застиналото време на следсезона е стара ограда и забравена кърпа на фона на сиво море или, дори, слънчев спомен за сухи балчишки скали.
Бисера Вълева
         Изложбата „Следсезон” е равносметката на художника, след шума и е калкулация на трептения и преходност в големи и малки маслени платна. Различните формати са подобни на съхранени отломки от пясъчни замъци – значими и мимолетни студийни мечти за безкрайните сезони на нашите емоции.
 
Бисера Вълева
Бисера Вълева
Бисера Вълева
Бисера Вълева
Бисера Вълева

Самостоятелнaта изложба на Бисера Вълева в пространството на галерияСезони“ е изцяло подчинена на авторова концепция. Работите са изпълнени в класическа маслена техника – маслени бои върху платно. Формално, като жанр, творбите биха могли да се определят като пейзажи и натюрморти, но са, по-скоро, абстрактно-асоциативни и  ненатрапчиви в цветово отношение композиции.
Очакваме Ви.
Бисера Вълева
Бисера Вълева завършва специалност “Стенопис” при проф. Мито Гановски, НХА, София. От 1994г. работи в СУ “Св. Климент Охридски”  в специалност “Изобразително изкуството”. От 1997г. е хоноруван преподавател по дисциплината “Живопис” в НХА в специалностите “Графика” и “Книга и печатна графика”.
От 2005 е доктор по педагогика, професор по рисуване и композиция”(2013) в СУ “Св. Климент Охридски”.
Работи в областта на живописта – кавалетна и монументална, като има специален интерес към работата върху хартия.
 Член е на СБХ (1991), от дипломирането си досега участва активно във всички изложби, организирани от СБХ и частни галеристи и фондации.

Носител на няколко награди и отличия по време на следването си и в следващата си творческа дейност.

Бисера Вълева
Бисера Вълева
Бисера Вълева

Избраните произведения и още произведения от изложбата могат да бъдат видяни в галерия "Сезони" до 24 март 2015 г.

No comments:

Post a Comment